LeefstijlLab onderzoekt, inspireert en motiveert verandering

Op basis van wetenschap en met aandacht voor wat jij nodig hebt

Op een manier die bij jou past, want het leven is al ingewikkeld genoeg

podcast | workshops | opleiding | coaching

LeefstijlLab Podcast

Wat zijn voorspellers van (on)gezond gedrag en hoe neem je deze kennis mee in je coaching of persoonlijke leven?

In de LeefstijlLab podcast gaat Roel in gesprek met wetenschappers en professionals over gedragsverandering op het gebied van eten, drinken, bewegen en ontspanning.

Join the movement!

Leer over gedragsverandering
van de experts

Pas als je het gedrag van je doelgroep écht begrijpt, kun je hen effectief bewegen tot verandering. Ik leer het gedrag van jouw doelgroep beter te begrijpen door gebruik te maken van desk en literatuur studies, observaties op locatie, interviews en focusgroepen, survey onderzoek.

Op basis van deze gedegen doelgroep- en gedragsanalyse, bespreken we met elkaar welke
veranderstrategieën kunnen werken voor jouw doelgroep. Ook maken we een keuze uit de diverse
gedragstechnieken die je kunt inzetten om het gedrag van je doel effectief te beïnvloeden.

Om gezonder te leven hebben mensen vaak intensieve ondersteuning nodig: om gemotiveerd te
blijven en het nieuwe gedrag te verankeren in het dagelijks leven. Samen kijken we naar de
werkzame elementen van onze aanpak en schaven bij waar nodig en wenselijk.

Lees skills over gedragsverandering

Gedragsverandering voor diëtisten, leefstijlcoaches, en fysiotherapeuten

Wil jij je blijven ontwikkelen als leefstijl- en zorgprofessional? Jouw patiënten, cliënten of klanten nog beter ondersteunen op weg naar gezond gedrag? Wij helpen jou om gezondheidsgedrag van mensen écht te begrijpen. Zo wordt jouw behandeling of coaching nog effectiever!Klinkt goed, toch?

3-daagse opleiding gezondheidsgedrag

Wil jij meer leren over het begrijpen en veranderen van gezondheidsgedrag en deze kennis gebruiken in jouw beroepspraktijk? Dan is onze opleiding wat voor jou! In samenwerking met Bureau Objectief hebben we de 3-daagse opleiding ‘Psychologie van Gezondheidsgedrag’ opgezet. Geaccrediteerd op HBO-niveau.

Workshops over voeding en gedrag

Wil je je cliënten beter ondersteunen bij het verbeteren van hun leefstijl? Dan helpt LeefstijlLab je graag op weg met onze workshop. Samen gaan we aan de slag met het maken van een gedragsanalyse en de technieken die je kunt toepassen om leefstijlgedrag te veranderen. Op basis van wat er in de wetenschap bekend is over wat werkt.

Gedragscoaching

Wil jij gezonder eten? Meer bewegen? Meer tijd voor jezelf? Een paar kilo afvallen?

Heb je alles al geprobeerd, maar val je steeds weer terug in oude patronen? Ik help jou om de dingen te gaan doen die bij JOU passen, zodat je elke dag kunt werken aan meer gezondheid, energie en beter gevoel over jezelf.

Dr. Roel Hermans

Roel is het creatieve en wetenschappelijke brein van LeefstijlLab. Hij doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar voorspellers van een (on)gezonde leefstijl. Eerst aan de Radboud Universiteit en nu al jaren aan de Universiteit van Maastricht. Roel wil zijn kennis op het gebied van leefstijl en gedrag met LeefstijlLab naar de praktijk brengen. Daar waar het écht gebeurt.

Consultancy & strategie

Helpt organisaties en stichtingen met het uitdenken, ontwikkelen en implementeren van beleid, interventies en campagnes.

Laat je inspireren!

Boek een lezing, workshop, of adviesgesprek over gedragsverandering. Vertel ons wat je doel is, en ik maak een offerte op maat.